Edelriet

Een natuurgetrouw rieten dak zonder zorgen

Brandveilig rieten dak

Edelriet is meetbaar veiliger dan natuurriet

Hecht u veel waarde aan veiligheid en wilt u een brandveilig rieten dak leggen? Dan is Edelriet gegarandeerd de beste keus voor u. Edelriet is meetbaar veiliger dan natuurriet. We leveren Edelriet aan rietdekkers, projectmanagers en ondernemers door heel Nederland, zodat iedereen kan profiteren van een brandveilig dak.

De beste veiligheid met een brandveilig rieten dak

Vonken van de barbecue, open haard, houtkachel, vuurkorf, vuurwerk of bliksem hebben geen vat op een Edelriet dak. Ook vuur van binnenuit laat het Edelriet dak koud. Ons Edelriet is in allerlei opstellingen en vuurproeven uitvoerig getest. Het is daarmee een volledig brandveilig rieten dak. Ontdek hoe u met Edelriet daadwerkelijk wordt beschermd tegen diverse soorten vuur en brand in de downloadbare BDA-KIWA classificatierapporten.

Comfort en minder werk

Naast een brandveilig rieten dak biedt Edelriet veel meer voordelen ten opzichte van riet en dakpannen. Wanneer u ervoor kiest om een natuurrieten dak te leggen wordt het dak op den duur slechter, waardoor de tuin rondom de woning binnen de kortste keren vol ligt met troep. Het tuinmeubilair en de dakramen van uw klant worden bezaaid met stukken mos en resten van rottend dak-materiaal. Daarnaast leven er ook schimmels, bacteriën en insecten in een natuurrieten dak met alle gevolgen van dien. Knaagdieren en vogels zullen het dak beschadigen. Edelriet heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als natuurriet, maar het rot en vergaat niet. Het slijt niet, is anti-allergeen en het trekt ook geen ongedierte aan. Met Edelriet profiteert de woningeigenaar van een brandveilig en onderhoudsvrij dak, waar ook de rietdekker geen omkijken naar heeft.

Kwaliteit van riet

De kwaliteit van natuurriet staat al jarenlang onder druk. Bovendien is het natuurriet niet meer zo stevig en hard als vroeger. Dit komt doordat de groeiomstandigheden niet meer optimaal zijn voor de ontwikkeling van een stevige vezel. Natuurriet neemt daardoor sneller vocht op waardoor schimmelvorming, algen en mos het dak aantasten. Dit betekent dat de toplaag – na enige tijd door aangroei en aantasting – vraagt om afschrapen en dat zal steeds vaker nodig zijn, totdat het dak “tot op de draad versleten’’ is. Bouwtechnische voorwaarden voor dakisolatie maken dat het dak niet meer goed ventileert, zoals dat nodig is voor natuurriet. Hierdoor kan verspochting van binnenuit ontstaan, wat vanaf buiten niet waarneembaar is, maar het natuurriet wel aantast. Edelriet is zodanig samengesteld dat het volledig biologisch kan worden afgebroken. Het voldoet aan de Reach-richtlijn, dus het is veilig voor mens en milieu. Het dak is waterproef en daarom een goede optie voor vochtbestrijding op uw dak. Daarnaast werkt het ook isolerend, dus de bewoner geniet altijd van een aangename temperatuur in huis. Bovendien heeft een dak van Edelriet een levensduur van meer dan 75 jaar. Met Edelriet hoeft u geen onderhoud aan het rieten dak uit te voeren. Het opstoppen of schrapen van de bovenlaag is bij Edelriet niet nodig. Dit betekent dat u over de jaren heen minder kosten voor een prachtig brandveilig en geïsloeerd rieten dak heeft.

Kies voor veiligheid en het gemak van een rieten dak

Als leverancier en fabrikant staan we klaar om u te voorzien van het beste advies en een perfect soort riet om een brandveilig dak te bedekken. Wilt u de charmes van een rieten dak, maar ook een brandveilig dak? Kies dan voor de hoogwaardige kwaliteit van Edelriet en profiteer van een veilig en zorgeloos dak.

Bel 06-81140284 om de toepassingsmogelijkheden te bespreken of vul  het contactformulier in. 

 

 

Next Post

Previous Post

© 2024 Edelriet

Theme by MRF BV

X