Edelriet

Een natuurgetrouw rieten dak zonder zorgen

Vakantieparken & horeca

Nederland telt veel vakantieparken en het aantal blijft maar stijgen.  Bezoekers willen luxe, natuur en een romantische sfeer ervaren. Een rieten dak biedt die romantische sfeer en natuurlijke uitstraling bij uitstek. Geen wonder dus dat veel horecagelegenheden en vakantieparken rieten daken hebben.

Volgens een onderzoek van de Rabobank blijkt dat duurzaamheid voor de consument een steeds grotere rol gaat spelen bij de keuze voor een vakantiepark. Ook daar waar het de bouw en techniek van de vakantiehuizen betreft.

Edelriet is ideaal voor vakantieparken en horecabedrijven

Edelriet helpt u met duurzaam ondernemen want het is een circulair product. Edelriet is een innovatief product vergelijkbaar met natuurriet en heeft een volkomen natuurlijke uitstraling.  Edelriet is echter niet brandbaar en biedt daarmee aan bezoekers veiligheid. Edelriet rot niet en het gaat meer dan 75 jaar mee. Daarnaast heeft het een uitstekende isolatiewaarde. Edelriet biedt een grote ontwerpvrijheid en is het geschikt voor vrijwel iedere dakhelling. Ook belangrijk is dat er geen beperking geldt voor bouwen binnen erfgrenzen

Hoge Return on Investment(ROI)

Edelriet als dakbedekking biedt een hoge ROI omdat het mogelijk is vakantiewoningen met een rieten dak dichter bij elkaar te bouwen. Edelriet heeft praktisch geen onderhoud nodig. De afschrijvingen van een Edelriet dak kunnen over een veel langere periode worden verdeeld . Door de brand dovende eigenschappen van Edelriet betaalt u een aanzienlijk lagere verzekeringspremie, vergelijkbaar met die voor harde dakbedekking. De Edelriet daken met hun natuurlijke uitstraling zorgen voor een hogere bezettingsgraad en verhuurbaarheid. Daarom is Edelriet de ideale dakbedekking voor vakantieparken en horecabedrijven.

Nauwelijks onderhoud

Onderhoud van een dak bedekt met Edelriet is nauwelijks nodig. Dit in tegenstelling tot een natuurrieten dak, waar vanwege schimmelvorming en rotten juist veel onderhoud nodig is. Ook is het (opnieuw) aanbrengen van milieuschadelijke brandwerende middelen of sprinklerinstallaties niet meer nodig.

Vaak hebben daken van vakantiewoningen een flauwe dakhelling, waarbij een dak gedekt met natuurriet tot problemen leidt, zoals vocht en lekkage. Met Edelriet bestaan die zorgen niet.

Wilt u ook een zorgeloos dak, neem contact met ons op

 

© 2024 Edelriet

Theme by MRF BV

X