Edelriet

Een natuurgetrouw rieten dak zonder zorgen

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden over Edelriet:

Is Edelriet kunstriet?

Edelriet bestaat uit meer dan 80% gemalen rietresten. Edelriet is zodanig samengesteld dat het volledig biologisch kan worden afgebroken. Edelriet heeft een volkomen natuurlijke uitstraling, verkleurt net als natuuriet en heeft exact dezelfde stengelvorm.

Wat kost Edelriet?

Een investering in een nieuw Edelriet dak is nagenoeg even groot als in een nieuw dak van natuurriet. Immers Edelriet is isolatie, brandveiligheid en dakbedekking in één. Bij de opbouw van het Edelriet dak bespaart men daarmee op de kosten van het aanbrengen van de extra functionele lagen die een dak van natuurriet nu eenmaal nodig heeft. Daarmee wordt de initieel hogere aanschaf van het Edelriet gecompenseerd. Met Edelriet isoleert en verduurzaamt u zonder extra isolatiemateriaal, extra brandvertragende materialen,  impregneermiddelen of sprinklerinstallaties. Uiteraard is de uitkomst wèl afhankelijk van de door u gekozen dikte van de rietlaag, de gewenste isolatiewaarde en de vereiste levensduur van het isolatiemateriaal.

Waarom is Edelriet zo duurzaam?

De milieubelasting van Edelriet is verwaarloosbaar. Zowel de oogst, de bewerking, de toepassing en de beëindiging van de levenscyclus van Edelriet komen nagenoeg zonder belasting van het milieu tot stand. In de basis is Edelriet een nagroeibaar, lokaal geoogst en daarmee zeer milieuvriendelijk biobased bouwmateriaal.  Voor de productie gebruiken we uitsluitend groene stroom. Edelriet laat zich bovendien een aantal keer hergebruiken. Minstens viermaal kan Edelriet met een geringe belasting telkens weer opnieuw op een dak worden toegepast. Ook levert Edelriet CO2 opslag en besparing van fossiele brandstoffen op.

Is Edelriet te combineren met natuurriet?

Edelriet is zowel visueel als technisch uitstekend te combineren met natuurriet. Edelriet is daarom ook uitermate geschikt voor renovatiewerk van dakvlakken, bijvoorbeeld dakkapellen. De voordelen van Edelriet ten opzichte van natuurlijk riet maken het zeer aantrekkelijk om Edelriet toe te passen bij renovatiewerk.

Geeft Edelriet garantie?

Jazeker want Edelriet gaat generaties lang mee. En mocht uw woning zijn functionele leeftijd hebben bereikt dan kunt u desgewenst het Edelriet opnieuw gebruiken. Gesterkt door de resultaten van de analyses en de onverwoestbaar gebleken eerste Edelriet daken (2009) kunt u uitgaan van een levensduur van 75 jaar voor een dak met Edelriet. Ter vergelijking een dak van natuurriet gaat gemiddeld slechts 20 tot 25 jaar mee. U krijgt daarom zonder meer een produktgarantie van 20 jaar op Edelriet.

Is Edelriet nieuw?

Nee, Edelriet bestaat al meer dan 15 jaar en heeft zich in al die jaren bewezen als een uitstekend en zeer betrouwbaar product dat inmiddels vele daken bedekt.

Waar is Edelriet verkrijgbaar?

Edelriet is verkrijgbaar bij MRF BV – Edelriet of via uw erkende professionele rietdekker. Edelriet wordt geleverd in heel Nederland, Duitsland, Denemarken en België.

Maakt Edelriet ook daken?

Edelriet is fabrikant van het materiaal en legt het riet niet zelf. De rietdekker brengt de offerte uit en legt Edelriet op uw dak. We kunnen u wel helpen met het vinden van een rietdekker.

Kan Edelriet altijd aan de vraag voldoen?

Ja mits tijdig besteld.

Is Edelriet onderhoudsarm?

Door de samenstelling van het materiaal heeft Edelriet niet of nauwelijks onderhoud nodig. Edelriet is vochtbestendig en waterafstotend. Daarmee blijft Edelriet vrij van schimmels, mossen en ongedierte. Wanneer een natuurrieten dak slechter wordt, liggen uw terras, tuin en dakramen bezaait met mos en resten rottend dakmateriaal. Met Edelriet heeft u geen rommel meer rondom uw huis.

Is Edelriet vlamdovend?

Edelriet is gecertificeerd vlamdovend en geldt als harde dakbedekking. Wel zo veilig dus. Dit geldt zowel voor binnen als gebruik buiten. In tegenstelling tot wat wel eens beweerd wordt maakt geen enkele coating of spray een natuurrieten dak onbrandbaar.

Heeft Edelriet een natuurlijk uitstraling?

Edelriet heeft de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Edelriet bestaat uit echte stengels en is daardoor niet van natuurriet te onderscheiden. Edelriet wordt niet voor niets veel  toegepast in combinatie met natuurriet.

Isoleert Edelriet ook?

Met een dak van Edelriet heeft u geen extra isolatie nodig want Edelriet is dakbedekking en isolatie in één. Edelriet heeft een gecertificeerde isolatiewaarde van RC = 6,5 bij een laagdikte van 33 cm. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energierekening.
Met Edelriet heeft u ook geen slijtage van het dak, dus een blijvende isolatie.

Meer weten? Bel ons op 06-81140284 of vul het onderstaande formulier in.

© 2024 Edelriet

Theme by MRF BV

X