Edelriet

Een natuurgetrouw rieten dak zonder zorgen

Over ons

Missie

Bij Edelriet geloven we dat een duurzaam rieten dak de kroon is op ieder huis. Edelriet onderscheidt zich met unieke productkwaliteiten. Edelriet rot niet, het is vlamdovend en sterk isolerend. Deze unieke kwaliteiten zijn tot stand gekomen door toepassing van buitengewone technische innovaties. Edelriet vermindert de CO2 voetafdruk aanzienlijk. Edelriet geeft 20 jaar garantie op haar riet.

Edelriet wordt toegepast in:

  • Particuliere nieuwbouw
  • Particuliere vervanging of renovatie
  • Ontwikkelingsprojecten nieuwbouw
  • Horeca
  • Recreatieparken

Edelriet wordt geproduceerd in Noord West Overijssel nabij de prachtige Weerribben. Deze productielocatie is gekozen omdat het bedrijf korte aanvoerlijnen van haar grondstoffen erg belangrijk vindt. Bovendien vermindert weinig transport de CO2 voetafdruk. Ook hecht Edelriet veel waarde aan een goede relatie met de riettelers in het gebied. Edelriet deelt met de riettelers de passie voor het rietlandschap en het klassieke ambacht van het riet telen.

Edelriet levert alleen het materiaal. Het is de ambachtelijke rietdekker die Edelriet op uw dak verwerkt.

Visie

De visie van Edelriet is een zo groot mogelijk aantal woningen, zowel nieuw als bestaand, te voorzien van ons zorgeloze riet. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor de rietdekker zonder dat deze de problemen heeft die natuurriet met zich mee brengt.

Edelriet biedt met een lambdawaarde ƛ = 0,053 een ijzersterke isolatiewaarde op uw dak. Edelriet is 100% biologisch afbreekbaar. Hierdoor kan Edelriet een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 voetafdruk in de bouw.

Innovatie

Edelriet heeft als familiebedrijf een no-nonsene mentaliteit. Het bedrijf is innovatief met oog voor het ambacht van rietdekken. Edelriet levert al meer dan vijftien jaar maatwerk voor haar klanten, de rietdekkers. Edelriet biedt kennis en geeft advies. Wij doen dat op een persoonlijke en betrokken wijze. Iets wat typisch bij een familiebedrijf hoort.

Wilt u met ons contact opnemen, gebruik dan het onderstaande formulier of bel 06-81140284, wij helpen u graag verder.

 

 

 

 

© 2024 Edelriet

Theme by MRF BV

X