Edelriet

Een natuurgetrouw rieten dak zonder zorgen

Veel toepassingen mogelijk

Edelriet  wordt met dezelfde gereedschappen en technieken als natuurriet op het dak aangebracht en heeft dezelfde mechanische eigenschappen, afmetingen, gewichten en kleur (verkleuring als natuurriet).

Op meer plekken te verwerken

Edelriet is op meer plekken te verwerken dan natuurriet (ook bij lagere dakhelling – vanaf 30º dakhelling en kortere afstanden tot erfgrenzen). Bij een natuurrieten dak vervalt de garantie onder de 45º helling. Dit is bij Edelriet niet het geval. Daar blijft de garantie van 20 jaar van toepassing.

Edelriet aanbrengen in combinatie met natuurriet is heel goed mogelijk, bijv. bij een aanbouw, voor aanleg of vervanging van een dakkapel met een lagere dakhelling dan de rest van het dak, of aan de noordzijde van een pand.

Omdat Edelriet niet slijt is een laag van 20 cm voldoende. Dit in tegenstelling tot natuurriet waar een laag van 30 cm wenselijk is vanwege de slijtage. Edelriet is ook als geïsoleerde wandbekleding toepasbaar.

Edelriet in plaats van harde dakbedekking, ook voor renovatie

De regeling energieprestatie gebouwen, onderdeel van de Europese richtlijn EPBD, schrijft voor dat het dak een isolatiewaarde – Rc waarde > 6,0 m2 K/W moet hebben bij nieuwbouw, aanbouw of grootschalige renovatie (meer dan 25% van de buitenschil van het pand). Hiervoor is een dikte van ca 26 cm standaard isolatiemateriaal nodig. Bij Edelriet is dit niet noodzakelijk omdat Edelriet zelf isoleert.

Ook in een bosrijke omgeving is Edelriet een goede oplossing. Het is bestendig tegen elke vorm van schimmels, bacteriën, algen, etc. Ook ondervindt Edelriet geen enkele nadelige invloed van mos en dergelijke die zich erop hechten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, bel 06-81140284 of vul het formulier in dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Next Post

Previous Post

© 2024 Edelriet

Theme by MRF BV

X