Edelriet

Een natuurgetrouw rieten dak zonder zorgen

Kosten voordeel Edelriet

Home » Kosten Edelriet
Stijlvolle uitstraling
Lange levensduur
IJzersterke isolatie

Een dak gedekt met Edelriet is in aanschaf vergelijkbaar met een traditioneel geïsoleerd dak met natuurriet, maar door de unieke eigenschappen van Edelriet heeft u veel kosten voordeel op de lange termijn. Zo kunt u ten opzichte van een natuurrieten dak flink besparen op uw energie-, premie- en onderhoudskosten en de afschrijving.

Met Edelriet geniet u van een goed geïsoleerd, zorgeloos en veilig rieten dak met behoud van waarde op de lange termijn.

LAGERE ENERGIEKOSTEN

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Maastricht leveren isolatiemaatregelen gemiddeld een 30% lagere energierekening op met een minimaal jaarlijks rendement van 5% op het geïnvesteerde bedrag. Bij een Edelriet dak zijn er geen extra isolatielagen nodig. Edelriet is isolatie en dakbedekking in één. Dat betekent een lagere energierekening voor u.

LAGERE VERZEKERINGSPREMIE
Edelriet is zelfdovend en geldt als harde dakbedekking. U betaalt daarom aanzienlijk minder verzekeringspremie dan voor een natuur rieten dak en u kunt bij meerdere verzekeraars terecht.

VRIJWEL GEEN ONDERHOUDSKOSTEN
Edelriet is vrijwel onderhoudsvrij. Edelriet neemt geen vocht op, verteert niet en kent geen meetbare slijtage. Ook heeft u niet langer brandvertragende middelen, sprinklerinstallaties of periodieke inspecties nodig.

Gemiddeld genomen over 30 jaar, bent u voor een dak met Edelriet zo’n € 400,- per jaar kwijt voor onderhoud. Voor een regulier rieten dak is dat al gauw gemiddeld € 4000,- per jaar. Dat is voor renovaties van dakdelen, algenbestrijding en chemische vlamvertragers. Met Edelriet bespaart u dus fors op de onderhoudskosten van uw rieten dak. 

LAGE AFSCHRIJVING
Omdat Edelriet veel langer mee gaat dan natuurriet, heeft u een hele lage afschrijving.  De verwachting is wel een generatie lang en dat met niet of nauwelijks onderhoud. Dat is ook de reden dat wij 20 jaar garantie geven op het materiaal.

EEN VOORBEELD
Onderstaand ziet u een vergelijkend kostenoverzicht gedurende de levensduur van natuurriet en Edelriet.

KIES VOOR EEN DAK MET EDELRIET
Met Edelriet geniet u van een goed geïsoleerd, zorgeloos en veilig rieten dak met behoud van waarde op de lange termijn.  Voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek met u en eventueel uw rietdekker neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 

 

 

Next Post

Previous Post

© 2024 Edelriet

Theme by MRF BV

X